Aktuálne denné MENU s cenami za donášku.

                              Objednávky jedál počas pracovných dní tu

                                   https://www.bistro.sk/ziva-planeta/

 

Krabičkovú Stravu, pozostávajúcu z obeda, večere a raňajok na ďalší deň, je možné objednať po jednotlivých dňoch v týždni tu

                        https://www.bistro.sk/krabickova-strava/

 

(Poznámka: Ku Krabičkovej Strave dostanete od nás zdarma každý deň darček v podobe 70 miliónov starej kvalitnej vody so zvýšeným PH)

 

Pondelok:

Polievka pre mäsožrútov: Hydinový vývar s čerstvými bylinkami a zeleninovými rezancami (9)

Vývar z hydiny a čerstvých byliniek, zeleninové rezance z mrkvy, zeleru a petržlenu. Nič komplikované, pritom je to polievka plná energie.

 

Polievka pre vegánov: Hráškový krém s mätou

Hrášok a nasekaná mäta.  Jednoduchosť a ľahkosť.

 

Mäsové menu 400g: Hydinové stehná, pečené na červenej repe, zahustenej cibuľou a jablkami z Bio-sadu Lívia, Kolíňany. K tomu jazmínová ryža, šalát 

Pečené kuracie, alebo kačacie stehná pochádzajú od malých chovateľov hydiny v dosahu 70km od Bratislavy. Maximalizácia chuti a gastro-zážitku je v “doladení“ tohto pokrmu tým správnym korením.

 

Vegánske menu 400g: Seitan na pare s Tamari a sézamovými semienkami, pohánka, červená šošovica s Tahiny, cukety na pare s oreganom, šalát  (1, 6, 11)

Seitan v naturálnej podobe obohatený jednou z najkvalitnejších „sójoviek“, podávaný so sézamovými semienkami,  pohánkou a ľahkými cuketami, posypanými čerstvým oreganom.

 

Light menu aj na večeru 400g: Vegánske kokosové rizoto Biryani s hráškom, obohatené šalátom

Biryani rizoto je špecifické tým, že  ryža je varená v kokosovom mlieku, kde je na koniec varenia pridaný hrášok.

Dezert vhodný aj na raňajky: Avokádový krém s limetkou a jedlými kvetmi.

 

Utorok:

Polievka pre mäsožrútov: Zemiakový krém na „Liptovský Spôsob“ s cibuľkou a slaninkou na paprike  (9)

Zemiakový krém s opraženou cibuľkou na sladkej paprike z Komoče, zjemnený našou domácou ryžovou smotanou.

 

Polievka pre vegánov: Pórovo-cesnakový krém s rozmarínom (9)

Pór, slovenský cesnak, domáce ryžové mlieko, rozmixované slovenské zemiaky a slovenský rozmarín.

 

Mäsové menu 400g: Chrumkavé kuracie stehno s rascou a cesnakom zo slovenských polí, jazmínová  ryža, šťava z výpeku, šalát

Stehná od malého chovateľa hydiny, pečené s cesnakom z oblasti Komoča.

 

Vegánske menu 400g: Cviklové a Hokaido guličky, cícerový paprikáš s domácou ryžovou smotanou, pohánka, parená zelenina, šalát  (10)

Kombinácia našich najobľúbenejších zeleninových guličiek, pripravovaných zo zeleniny z našich polí, pokiaľ to sezóna dovolí. Hokaido, z ktorého sa guličky vyrábajú, je napríklad pestované v Zbehoch. Cícerový paprikáš vás nabije potrebným proteínom, pohánka zasa vyčistí cievy.

 

Light menu aj na večeru 400g: Vegánske  rizoto s pečenou cviklou a vlašskými orechami, šalát (8)

Naturálna ryža a pohánka, pečená cvikla a orechy. Ľahké jedlo vhodné nielen na obed, ale aj na večeru.

 

Dezert vhodný aj na raňajky: Makový puding s Bio Jabĺčkami zo sadu Lívia, Kolíňany.

                                                                                                        

Streda:

Polievka pre mäsožrútov: Slovenská kapustnica s klobáskou z mangalice  (9)

Slovenská klasika s klobáskou bez konzervantov ako E249 a E250. Kvalita je kvalita.

 

Polievka pre vegánov: Tekvicový krém, servírovaný s opekanými tekvicovými semienkami a olivovým olejom  (9)

Tekvicový krém zahustený tekvicou a mrkvou, dochutený jemným kari korením. V jednoduchosti je krása.

 

Mäsové menu 400g: Pečené hovädzie mäso zo slovenských fariem, pečená balzamiková cibuľa, pečené zemiaky s rascou.

Kvalitné hovädzie mäso z Bio farmy Turová, alebo z farmy Krava & CO.

 

Vegánske menu 400g: Cviklové a Hokaido guličky, krém zo zeleného hrášku dochutený limetkou a čerstvou mätou, pohánka, pečená balzamiková cibuľa, šalát  (10)

Osviežujúci krém zo zeleného hrášku s mätou a limetkou, plus  naše skvelé cviklové a hokaidové guličky, obohatené parenou zeleninou s tymiánom a balzamikovou cibuľou, zapekanou s olivovým olejom.

 

Light menu aj na večeru 400g: Vegánska Koložvárska kapusta s Bio Tempehom a údenou paprikou z Komoče, šalát  (6,11)

S týmto jedlom sme sa vyhrali a použili namiesto bravčového mäsa fermentovaný Tempeh /sóju/ v Bio kvalite, čiže bez rizika GMO. Tempeh chutí aj mäsožravcom. A je kvalitným zdrojom bielkovín. Ľahké jedlo vhodné nielen na obed, ale i večeru.

 

Dezert vhodný aj na raňajky: Krupicová kaša s Chia semienkami

 

Štvrtok:

Polievka pre mäsožrútov: Jókay s domácou klobáskou a bez dusitanov (9)

Maďarská klasika z fazule, „vytuningovaná“ slovenskou domácou Gazdovskou Klobásou, ale bez aditív a dusitanov E249 a E250.

 

Polievka pre vegánov: Cícerová s kôprom a opekanými šošovicovými plackami (9)

Polievka plná bielkovín, no bez múky, bez mlieka a bez kompromisov ku kvalite.

 

Mäsové menu 400g: Pečené kačacie stehná, červená repa na sladko s „Dávidkovým Korením“ a rozmixovanými Bio jabĺčkami zo sadu Lívia, Kolíňany, podávané so zemiakovou kašou s cibuľkou.

Pečené kačacie stehná pochádzajú z TopFarm - hydinová farma Topoľnica. K tomu sa podáva „mega vypeckovaná“ cvikla bez pridaného cukru s klasickou zemiakovou kašou s cibuľkou.

 

Vegánske menu 400g: Hokaidové a cviklové guličky, čierna šošovica Beluga varená so saturejkou, pohánka, pečená tekvica, šalát

Duo najpopulárnejších guličiek s čiernou šošovicou, varenou so saturejkou proti nadúvaniu, podávané s pečeným, ľahko-stráviteľným Hokaidom.

 

Light menu aj na večeru 400g: Zapekané ne-francúzske zemiaky s „Dávidkovým Korením“  s vegánskou smotanou, cesnakom z Komoče a Mandlezánom (9)

Vegetariánske a ľahké jedlo. Niečo na spôsob francúzskych zemiakov, o ktorých Francúzi ani len nepočuli. Niečo pre milovníkov zemiakových, cesnakových, zapekaných jedál, ktoré nepochádzajú z Francúzska, ale z našich polí a kurníkov. Kurníkov preto, lebo v jedle je použité vajíčko z voľného výbehu. Namiesto parmezánu je jedlo zapekané s Mandlezánom z mandlí a ako vždy, bez mlieka, chémie a vhodné úplne pre každého. Ľahké jedlo vhodné nielen na obed, ale i večeru.

 

Dezert vhodný aj na raňajky: Kokosovo-arašidové pyré (5)

 

Piatok:

Polievka pre mäsožrútov: Sviečková na slaninke (9, 10)

Pokiaľ poznáte sviečkovú na smotane, tak toto je jej verzia v podobe polievky, ale bez mlieka, ktoré sme nahradili našou vlastnou domácou ryžovou smotanou. Cibuľový základ je opečený na slaninke a masti z mangalice od slovenského farmára, ktorý dokáže vyrobiť tieto produkty aj bez chémie. Zelenina pochádza zo slovenských polí.

 

Polievka pre vegánov: Vegánsky Boršč (9)

Boršč je super polievka, no vegánsky je ešte lepší. Dá sa to aj bez mäsa, z kvalitnej a chutnej zeleniny. Vegánsky boršč je lajtový a obľúbený aj mäsožravcami, pre jeho fantastickú chuť. Pozor, polievka obsahuje aj bio zeler, bez ktorého by to nebolo ončo. To iba na okraj info pre alergikov.

 

Mäsové menu 400g: Kuracie prsia v jemnej a nepálivej Kari omáčke, jazmínová ryža, šalát

Nakrájané kuracie prsia, varené v lahodnej kokosovej kari omáčke, zemiaková kaša ako sa patrí, šalátik.

 

Vegánske menu 400g: Cviklové guličky a Hokaido guličky, parená zelenina, pohánka, zelená  šošovica s cesnakom, šalát (10)

Dve famózne guličky zo zeleniny a klasická šošovica na slovenský štýl, ale bez cesnaku, jedlu dodáva vyváženosť a jednoduchosť.

 

Light menu aj na večeru 400g: Vegánske Bryndzové Halušky (6)

Chutia rovnako skvele, pritom sú „light“, bez bryndze a slaniny, čiže vhodné pre ľudí alergických na laktózu i pre vegánov. Chuť slaniny je docielená Bio Tempehom.

 

Dezert vhodný aj na raňajky: Pšenová kaša s ručne zbieraným makom od Pemac, Patince.

 

Sobota /Bez Rozvozu - nie je možné objednať cez Bistro.sk/

 

Polievka pre mäsožrútov: Mäsovo - zeleninový vývar s rezancami  (1,3,9)

Slovenská víkendová klasika s tenučkými kvalitnými rezancami.

 

Mäsové menu 400g: Kuracie stehno na pare, podávané s jazmínovou ryžou preliatou výpekom

Mäso dodáva slovenský farmár a kvalitu zákazník pochopí hneď po ochutnaní.

 

Ostatné Menu, vrátane vegánskeho je v tento deň podlľa nálady kuchára 🙂

 

                                     Alergény sú uvedené v zátvorke.

Naše jedlá neobsahujú mlieko, múku, cukor a sú poctivo pripravované z kvalitných surovín od základu. Doprajte si kvalitu!

 

        Kúpou podporuješ malých slovenských farmárov a pestovateľov.

 

        Toto "Zimné Menu" je aktuálne sezónne, konkrétne do 28.2.2019.

Porcie priamo v reštaurácii sú na váhu, na dovoz sú stanovené ceny za danú uvedenú váhu porcie.

 

Kúpou týchto jedál podporujete slovenských farmárov a pestovateľov.