Aktuálne denné MENU s cenami za donášku.

Objednávky jedál počas pracovných dní od 10:30 do 14:00 na

https://www.bistro.sk/ziva-planeta/

 

Krabičkovú Stravu, pozostávajúcu z obeda, večere a raňajok na ďalší deň, je možné objednať po jednotlivých dňoch v týždni tu  https://www.bistro.sk/krabickova-strava/

 

Pondelok:

Polievka pre mäsožrútov: Hydinový vývar s čerstvými bylinkami a zeleninovými rezancami (9)

Vývar z hydiny a čerstvých byliniek, zeleninové rezance z mrkvy, zeleru a petržlenu. Nič komplikované, pritom je to polievka plná energie.

 

Polievka pre vegánov: Hráškový krém s mätou

Hrášok a nasekaná mäta.  Jednoduchosť a ľahkosť.

Mäsové menu 400g: Chrumkavé hydinové stehno s dusenou cviklou, šťuchané zemiaky s cibuľou.

Stehná od malého chovateľa hydiny, pečené na  červenej repe, zahustenej bio jabĺčkami zo sadu pri Nitre.

 

 

Vegánske menu 400g: Údené BIO Tofu na cibuľke s rukolou a jedlými kvetmi, Seitan na pare s Tamari a sézamovými semienkami, pohánka, červená šošovica s Tahiny, podávané s dusenou cviklou, šalát  (6, 11)

Lahodné, jemne údené BIO Tofu, jačmenný Seitan na pare s Tamari a sézamovými semienkami opečenými na za studena lisovanom slovenskom oleji, podávané s jedlými kvetmi, pohánkou a sladkou červenou repou s tri dni vareným lekvárom bez pridaného cukru.

 

Light menu aj na večeru 400g: Vegánske kokosové rizoto Biryani s hráškom, obohatené šalátom.

Biryani rizoto je špecifické tým, že  ryža je varená v kokosovom mlieku, kde je na koniec varenia pridaný hrášok.

Dezert vhodný aj na raňajky: Kaša s jedlými kvetmi

 

Utorok:

Polievka pre mäsožrútov: Batátový krém s kari (9)

Zemiakový krém s kari.

 

Polievka pre vegánov: Pórovo-cesnakový krém s rozmarínom (9)

Pór, slovenský cesnak, domáce ryžové mlieko, rozmixované slovenské zemiaky a slovenský rozmarín.

 

Mäsové menu 400g: Šunka, pečená v celku, glazovaná v medovej glazúre s klinčekami, podávaná s opekanými zemiačikmi a koreňovou zeleninou na pare na francúzsky spôsob.

Slovenská šunka bez dusitanov, podávaná so slovenskou koreňovou zeleninou a opekanými slovenskými zemiačikmi s petržlenovou vňaťkou.  

 

Vegánske menu 400g: Cviklové a Hokaido guličky, cícerový paprikáš s domácou ryžovou smotanou, pohánka, a koreňovou zeleninou na pare na francúzsky spôsob, šalát  (10)

Kombinácia našich najobľúbenejších zeleninových guličiek, pripravovaných zo zeleniny z našich polí, pokiaľ to sezóna dovolí. Hokaido, z ktorého sa guličky vyrábajú, je napríklad pestované v Zbehoch. Cícerový paprikáš vás nabije potrebným proteínom, pohánka zasa vyčistí cievy.

 

Light menu aj na večeru 400g: Vegánske rizoto s pečenou cviklou a vlašskými orechami, šalát (8)

Naturálna ryža a pohánka, pečená cvikla a orechy. Ľahké jedlo vhodné nielen na obed, ale aj na večeru.

 

Dezert vhodný aj na raňajky: Makový puding s Bio Jabĺčkami zo sadu Lívia, Kolíňany.

                                                                                                        

Streda:

Polievka pre mäsožrútov: Dobrá Frankfurtská polievka bez éčok

Frankfurtská klasika s kvalitnými párkami bez konzervantov ako E249 a E250. Kvalita je kvalita a keď ju miluješ, nemáš čo riešiť.

 

Polievka pre vegánov: Tekvicový krém, servírovaný s opekanými tekvicovými semienkami a olivovým olejom  (9)

Tekvicový krém zahustený tekvicou a mrkvou. V jednoduchosti je krása. 

 

Mäsové menu 400g: Sviečková na vegánskej smotane, naparované hovädzie mäso zo slovenských fariem, knedlík (10)

Kvalitné hovädzie mäso z Bio farmy Turová, alebo z farmy Krava & CO, sviečková omáčka na vegánsky spôsob s domácim bio knelíkom z celozrnnej múky.

 

Vegánske menu 400g: Cviklové a Hokaido guličky, krém zo zeleného hrášku dochutený limetkou a čerstvou mätou, pohánka, pečená balzamiková cibuľa, šalát (10)

Osviežujúci krém zo zeleného hrášku s mätou a limetkou, plus  naše skvelé cviklové a hokaidové guličky, obohatené parenou zeleninou s tymiánom a balzamikovou cibuľou, zapekanou s olivovým olejom.

 

Light menu aj na večeru 400g: Vegánska Koložvárska kapusta s Klobaňou a údenou paprikou z Komoče, šalát  (6)

S týmto jedlom sme sa vyhrali a použili namiesto bravčového mäsa maďaský štýl Klobaňou, ktorá je kvalitným zdrojom bielkovín. Ľahké jedlo vhodné nielen na obed, ale i večeru. 

 

Dezert vhodný aj na raňajky: Krupicová kaša s Chia semienkami

 

Štvrtok:

Polievka pre mäsožrútov: Fazuľová polievka s domácou klobáskou bez dusitanov (9)

Slovenská fazuľová polievočka so slovenskou fazuľou a slovenskou domácou gazdovskou klobáskou, ale bez aditív a dusitanov E249 a E250.

 

Polievka pre vegánov: Karfiolový krém s kokosom (9)

Polievka plná chuti, no bez múky, bez mlieka a bez kompromisov ku kvalite.  

 

Mäsové menu 400g: Pečené kačacie stehná, biela kapusta na rasci, podávané s petržlenovo-zemiakovou kašou.

Pečené kačacie stehná pochádzajú z TopFarm - hydinová farma Topoľnica. K tomu sa podáva „mega vypeckovaná“ s neklasickou petržlenovo-zemiakovou kašou s cibuľkou.

 

Vegánske menu 400g: Hokaidové a cviklové guličky, čierna šošovica Beluga varená s Čubricou, pohánka, pečená tekvica, šalát

Duo najpopulárnejších guličiek s čiernou šošovicou, varenou s Čubricou proti nadúvaniu, podávané s pečeným, ľahko-stráviteľným Hokaidom.

 

Light menu aj na večeru 400g: Zapekaný karfiol so zemiakmi a cesnakom z Komoče, Mandlezán

Vegetariánske a ľahké jedlo. Niečo pre milovníkov zemiakových, cesnakových, zapekaných jedál, kde namiesto parmezánu je jedlo zapekané s Mandlezánom z mandlí a ako vždy, bez mlieka, chémie a vhodné úplne pre každého. Ľahké jedlo vhodné nielen na obed, ale i večeru.

 

Dezert vhodný aj na raňajky: Kokosovo-arašidové pyré (5)

 

Piatok:

Polievka pre mäsožrútov: Sviečková (9, 10)

Pokiaľ poznáte sviečkovú na smotane, tak toto je jej verzia v podobe polievky, ale bez mlieka, ktoré sme nahradili našou vlastnou domácou ryžovou smotanou. Cibuľový základ je opečený na slaninke a masti z mangalice od slovenského farmára, ktorý dokáže vyrobiť tieto produkty aj bez chémie. Zelenina pochádza zo slovenských polí.

 

Polievka pre vegánov: Vegánsky Boršč (9)

Boršč je super polievka, no vegánsky je ešte lepší. Dá sa to aj bez mäsa, z kvalitnej a chutnej zeleniny. Vegánsky boršč je lajtový a obľúbený aj mäsožravcami, pre jeho fantastickú chuť. Pozor, polievka obsahuje aj bio zeler, bez ktorého by to nebolo ončo. To iba na okraj info pre alergikov.

 

Mäsové menu 400g: Kuracie prsia v jemnej a nepálivej Kari omáčke, jazmínová ryža, šalát

Nakrájané kuracie prsia, varené v lahodnej kokosovej kari omáčke, zemiaková kaša, pečená maslová tekvica, šalátik.

 

Vegánske menu 400g: Cviklové guličky a Hokaido guličky, pečená maslová tekvica, pohánka, zelená šošovica s cesnakom, šalát (10)

Dve famózne guličky zo zeleniny a klasická šošovica na slovenský štýl, ale bez cesnaku, jedlu dodáva vyváženosť a jednoduchosť.

 

Light menu aj na večeru 400g: Vegánske Bryndzové Halušky (6)

Chutia rovnako skvele, pritom sú „light“, bez bryndze a slaniny, čiže vhodné pre ľudí alergických na laktózu i pre vegánov. Chuť slaniny je docielená Bio Tempehom.

 

Dezert vhodný aj na raňajky: Pšenová kaša s ručne zbieraným makom od Pemac, Patince.

 Sobota /Bez Rozvozu - nie je možné objednať cez Bistro.sk/

 

Polievka pre mäsožrútov: Mäsovo - zeleninový vývar so zeleninovými rezancami  (9)

Slovenská víkendová klasika, ale s tenučkými rezancami zo zeleninky.

 

Mäsové menu 400g: Kuracie stehno na pare, podávané s jazmínovou ryžou preliatou výpekom

Mäso dodáva slovenský farmár a kvalitu zákazník pochopí hneď po ochutnaní.

 

Ostatné Menu, vrátane vegánskeho je v tento deň podlľa nálady kuchára 🙂

 

Alergény sú uvedené v zátvorke.

Naše jedlá neobsahujú mlieko, múku, cukor a sú poctivo pripravované z kvalitných surovín od základu. Doprajte si kvalitu!

 

        Kúpou podporuješ malých slovenských farmárov a pestovateľov.

 

        Toto "Zimné Menu" je aktuálne sezónne, konkrétne do 28.2.2019.

Porcie priamo v reštaurácii sú na váhu, na dovoz sú stanovené ceny za danú uvedenú váhu porcie.

 

 

 

 

 

Kúpou týchto jedál podporujete slovenských farmárov a pestovateľov.